header-frame

Gör gratis test inför Högskoleprovet

I vår övningsportal HPSkolan har vi tagit fram flera bra test som du kan öva på. Det bästa är att frågorna innehåller både facit och förklaringar. Om du gillar våra övningar kan du skapa ett konto. Då får du tillgång till tusentals frågor, förklaringar och kan även föra de 10 senaste högskoleproven i vår provsimulator.

Hur kan test förbättra ditt resultat?

Genomtänkta och pedagogiska test är ett bra verktyg för att öva på högskoleprovet. Om du gör test med tidtagning, rättning och förklaringar kommer du snabbt få en förståelse för hur lång tid du kan lägga på varje fråga. Med rättning kommer du också märka vilken typ av frågor du har svårt för. Slutligen finns det sen förklaringar som hjälper dig förstå de frågorna du svarade fel på. Det är en bra start för dig som tänkt skriva ett bra resultat på högskoleprovet.

Vilka test finns på Högskoleprovet.nu?

Högskoleprovet.nu har skapat en övningsportal som heter HPSkolan. I HPSkolan kan du skapa egna test med frågor från alla högskoleprovet kategorier. Om du vill kan du också göra de 10 senaste högskoleproven, men rättning, tidtagning, facit och förklaringar till matteuppgifterna. Förutom de test som finns i HPSkolan har vi också skapat några enklare test som vi listat nedan. De kan du öva på helt gratis, men om du verkligen vill förbättra din prestation på högskoleprovet rekommenderar vi dig att kika på HPSkolan.

Läs mer om HPSkolan

Gratis test högskoleprovet

I listan nedan har vi samlat ett antal test för högskoleprovet. Testen är perfekta övningar för dig som vill se hur du ligger till i jämförelse med tidigare år. I alla test vi skapat ingår även rättning och facit.

Ord test

Här har vi skapat ord test från gamla högskoleprov. Ord testen är ett bra sätt att öva ord och läsförståelse. Om man vill få ett bra resultat på högskoleprovet är det viktigt att lära sig många ord. På så sätt kan du plocka många poäng. När du kan orden bra går det också väldigt snabbt att svara på frågorna. Det gör att du får mer tid över för de andra kategorierna i det verbala delprovet, LÄS, MEK och ELF.

Om du känner med dig att ord är något du behöver träna mer på rekommenderar vi att testa HPSkolan. Där har vi samlat tusentals ord med både synonymer och exempelmeningar. Att öva på dem ger mycket mer än enbart testen nedan.

Mattetest

Högskoleprovet består utav två verbala delar och två kvantitativa delar. I de kvantitativa delarna handlar det nästan uteslutande om mattekunskaper. Bra mattetest kan hjälpa dig bli bättre på högskoleprovets matematik. Det svåra med matten är att det oftast är ganska enkelt när man kan en uppgift, men så fort man inte förstår en uppgift är det inte så lätt att förstå varför. Därför har vi i vår övningsportal HPSkolan skrivit bra förklaringar för matteuppgifterna från gamla högskoleprov. Dessa förklaringar kan du kolla på när du inte förstår en uppgift och förhoppningsvis hjälper dem dig förstå.

Nedan har vi sammanställt två stycken mattetest. Varje test innehåller 10 uppgifter vardera som även har bra förklaringar. Om du vill göra fler matteuppgifter rekommenderar vi som sagt HPSkolan. Där finns det hundratals bra matteuppgifter.

Test med tidtagning

Många undrar varför det är viktigt att använda sig av tidtagning när man gör test inför högskoleprovet. Det ska vi förklara i det här stycket. Ett utav de svåraste momenten med högskoleprovet är just tidtagningen. Det gäller hela tiden att hålla koll på hur mycket tid du lägger på varje uppgift och vet när det är dags att gå vidare.

Detta beror på att du inte vill lägga för mycket tid på uppgifter som är svåra för dig och på så sätt råka ha för lite tid för de uppgifterna du faktiskt hade kunnat lösa. Vi kallar det här ”time management” och det är något som alla som skriver högskoleprovet bör ha tänkt och övat på innan.

För att bli bra på ”time management” behöver du öva med tidtagning. Ett perfekt sätt är att göra test som de ovan och ställa in tidtagningen på ganska lite tid. Då får du känna efter hur det är att tänka under tidspress och du kommer också se om du inte hinner med alla testets frågor.

I HPSkolan vår övningsportal kan du göra de 10 senaste högskoleproven med rättning, facit, förklaringar och tidtagning! Du kan själv välja hur mycket tid du vill ha. Vi rekommenderar HPSkolan om du verkligen mig förbättra ditt resultat.

Läs mer om HPSkolan

footer-frame