Fusk på högskoleprovet 2018

Det finns många fall av personer som fuskat sig till ett högt resultat på högskoleprovet. Under 2018 blev en liga gripen som använde sig av avancerade metoder för att hitta och förmedla de rätta provsvaren. Ligan tros ha varit verksam i flera år och dragit in miljonbelopp.

Ligan som bestod av tre män – 55, 25 och 23 år gamla fick med hjälp av sina kontakter tag på proven innan provdagen och läste sedan upp svaren för de som betalat genom specialtillverkade hörsnäckor. Ett resultat på 2.0 kostade upp till 170 000 kronor och männen spenderade sina pengar på lägenheter och guld som de sålde för att forsla ut pengarna ur Sverige. Fuskerbjudandet marknadsfördes helt öppet på sociala medier och de åtalade förnekar att de begått ett brott.

Männen står idag inför långa fängelsestraff vid en fällande dom och fallet har fått stor uppmärksamhet i media.

Vi på Högskoleprovet.nu avråder alla som funderar på att fuska på högskoleprovet. Risken att åka fast är hög och du har bättre chans att klara dig på en universitets- eller högskoleutbildning med legitima provresultat. Istället kan du förbereda dig inför provet genom att träna på högskoleprovet för att nå resultatet du behöver för att nå din drömutbildning.

Vad gör en systemvetare?

Lennart, 26, skrev högskoleprovet 2012 för att öka chanserna att komma in på sin universitetet. Genom att träna på gamla högskoleprov lyckades […]